Prima  -  Bloja Co.

    
2007@Prima - te gjitha te drejtat e rezervuara
Kompania
Prima ka si objekt kryesor t veprimtaris  s saj prodhimin dhe konfeksionimin e makaronave t shkurtra, t gjata dhe nidi me t cilat mbulon 50-60% t nevojave t tregut shqiptar.
Prodhimi i makaronave ndiqet nga nj
personel i kualifikuar prej 50 puntorsh dhe specialistsh.

          

 Proceset kryesore  

- Dozim i lendeve te para   (semola, uje etj).
- Pe
rzierje
- Presim
- Kalibrim & dhenie   forme.
- Tharje paraprake
- Tharje
- Ftohje
- Paketim

- Magazinim

Linjat e prodhimit jane:
-
Linja e prodhimit t makaronave t gjata me nj kapacitet 1800 kg/or.
    - 
Linja e prodhimit t makaronave t shkurtra me nj kapacitet 800 kg/or.
-
Linja e prodhimit t makaronave tip NIDI me nj kapacitet 300 kg/or.

Lnda e par semola pr prodhimin e makaronave vihet n dispozicion nga vet kompania, nprmjet prpunimit t grurit t fort DURUM me kapacitet perpunues 80 Ton n dit, n ambjentet e vet kompanis ( Bloja). Gruri i fort DURUM ka prejardhje europiane me karakteristika sipas krkesave t Bashkimit Europian:
       Pesha specifike:                                                          mbi 80 kg /hl
       P
rmbajtja e lagshtirs:                                           max 12,5 %
       Proteina (n
lend t that) :                                    min 14 %
       P
rmbajtja e hirit ( n lnd t that)                       max 1,85 %
       L
nd t huaja:                                                           max 2 %
       P
rmbajtja totale e kokrave t grurit t fort:         min 90 %
       P
rmbajtja e kokrrave t grurit t but :                  max 2 %
       P
rmbajtja e kokrrave t zbardhura :                       max 30 %

Teknollogjia e perdorur dhe personeli

Teknologjia e prdorur n prodhimin e makaronave nga Kompania PRIMA sht teknologji Italiane , e nj nga kompanive m prestigjioze n prodhimin e impianteve t makaronave n bot PAVAN spa. Procesi teknologjik q perdoret gjat prodhimit te Makaronave sht bashkohor, automatik , trsisht i kompjuterizuar n baz recepturash pr cdo tip makaronash q do t prodhohen.

 Powered by Alb-Hosting

Prima shpk copyright 2006