Prima  -  Bloja Co.


     
2007@Prima - te gjitha te drejtat e rezervuara
Kompania Bloja sht e prbr nga tre linja t pavarura prodhimi. Dy linja t prpunimit t grurit t But ( Linja A dhe Linja B) dhe ajo e prpunimit t grurit t Forte ( Durum).

Gruri i But
Gruri i but
ka prejardhje europiane me karakteristika sipas krkesave t Bashkimit Europian. Kapacatiteti  ditor i dy linjave te perpunimit t grurit t but sht rreth 400 ton n dit (2x200 ton).

Gruri i Fort
Gruri i fort
ka prejardhje europiane me karakteristika sipas krkesave t Bashkimit Europian. Kapacatiteti  ditor i perpunimit t grurit t fort sht rreth 80 ton n dit.

Karakteristikat - gruri i but

- Pesha specifike 80 kg/kv
- 
Lagshti natyrale 12-13%
-
Proteina (n lnd t that)   14%
-
Hiri (n lnd t that)    1.7%
- Papastrti max 2%
- Drith nga klasa te tjera    max 5%

Karakteristikat - gruri i fort

- Pesha specifike 80 kg/kv
- 
Lagshti natyrale 12-13%
-
Proteina (n lnd t that)   14%
-
Hiri (n lnd t that)    1.7%
- Papastrti max 2%
- Drith nga klasa t tjera    max 5%


Proceset kryesore te prpunimit jan si m posht:

- Pranimi, parapastrimi, depozitimi dhe qarkullimi me kapacitet 60Ton/or dhe aftsi  depozitimi   12 000   Ton
- Pastrimi me kapacitet 18 Ton/or

- Bluarja me kapacitet rreth 1000 Ton/dit
                                 Miell 40 Ton n or
                                 HIME 15 ton n
or
- P
rzierja dhe silost e ruajtjes t miellit dhe nprodukteve (hime) me kapacitet
- Shitja dhe shp
rndarja e produktit te gatshm
- Laboratori

Teknollogjia e prdorur dhe personeli

Personeli i nevojshm pr drejtimin dhe mbarvajtjen e puns n fabrik sht i prbr prej 18 personash t kualifikuar. I gjith procesi teknologjik q nga pranimi, depozitimi i grurit, pastrimi, bluarja, ambalazhimi dhe transportimi i miellrave e nnprodukteve sht i automatizuar dhe i kompjuterizuar. Teknologjia e prdorur sht e prparuar (e viteve 2000-2002) dhe e prmisuar vazhdimisht deri n vitin 2006, gj q siguron cilsine e miellrave pr prballimin e konkurencs s tregut.

 Powered by Alb-Hosting

Prima shpk copyright 2006